Založ si blog

Žitňanská starostka Kocúrkova.

V posledných dňoch sa médiami pretriasa téma reformy prokuratúry. Nemyslím teraz práve na zmenu voľby generálneho prokurátora z tajnej na verejnú. Pretože to je jasný nezmysel a politická hra. Tu skôr ide o „reformu“ pani Žitňanskej tykajúcu sa negatívnych pokynov. Čo sú to negatívne pokyny??? – Doteraz mohol nadriadený prokurátor uložiť podriadenému prokurátorovi pokyn aby sa nezačalo trestné stíhanie, nevznieslo obvinenie, aby sa nepodal návrh na vzatie obvineného do väzby, zastavilo sa trestné stíhanie, aby sa nepodala obžaloba alebo opravný prostriedok v neprospech obvineného. Toto je ale proti srsti pani Žitňanskej a pani Radičovej. Prečo? Podľa ministerstva a jeho dôvodovej správy sa “doterajšia právna úprava v praxi neosvedčila, keďže bola systematicky využívaná spôsobom, ktorý vyvolával dôvodné pochybnosti o transparentnosti činnosti prokuratúry..

Podľa logiky pani ministerky to asi na prokuratúre vyzeralo tak, že každý nadriadený prokurátor vydával tieto negatívne pokyny tým pádom znemožňoval prácu podriadeným prokurátorom a to všetko spolu vyvoláva dôvodné pochybnosti o transparentnosti.

Všetko začalo byť zaujímavé až vtedy, keď mala pani ministerka uviesť príklady negatívnych pokynov, ktoré ovplyvnili veľké kauzy a kde sa preukázala netransparentnosti prokuratúry. Až vtedy pani ministerke došlo, čo je jej veľká reforma. Keďže negatívne pokyny nadriadených prokurátorov sa evidujú, zo štatistík generálnej prokuratúry vzišiel výsledok – za posledných 7 rokov sa tento inštitút použil tri krát – vždy v odôvodnených prípadoch a nikdy v žiadnej veľkej kauze. Teraz ma však zaujíma, či pani ministerka spravodlivosti pochopila názov ministerstva ktorého je šéfkou. Ten názov obsahuje slovo spravodlivosť, kde základom slova je „pravda“ – tak prečo si pani Žitňanská vymyslela príbeh o zneužívaní negatívnych pokynov na prokuratúre?

Eutanázia – právo na dôstojnú smrť alebo zabitie?

12.11.2011

Slovo „eutanázia“ pochádza z gréčtiny a doslovne znamená „dobrá smrť“ ( Eu je dobrý a thanatos smrť) , väčšinou sa ním myslí niečo podobné ako zabitie z milosti. Existuje množstvo definícií eutanázie. Môžeme ju definovať napr. ako bezbolestné ukončenie života na žiadosť pacienta, konanie, ktorého úmyslom je spôsobiť alebo urýchliť smrť [...]

Islamská revolúcia inak…

24.02.2011

Islamský svet dnešných dní sa zmenil. Revolúciou. Pre Európana sa môže zdať, že je to krok vpred – požadujú demokraciu, slobodu slova a voľnosť!!! Hlavne staršia generácia stredoeurópskeho priestoru to chápe, lebo oni takisto bojovali za zmenu na prelome desaťročí. Bojovali za to aby demokracia bola súčasťou ich životov. Demokracia pre nás znamenala voľnosť [...]

Vrah premiérom pseudo-štátu? ??

25.06.2010

Nad samozvanosťou a medzinárodnoprávnou ilegalitou Kosova sa priemerne inteligentný človek ani nepozastaví. Je to fakt, ktorý chvalabohu na Slovensku prevláda a verím v to, že to aj tak ostane a Slovenská republika nikdy neuzná nezávislosť pseudo-štátu – Kosova. Iná je otázka – Kto je na poste premiéra „štátu“? Hashim Thaçi – západom [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

lubosdobrovic

Politika, právo, história a to čo ma zaujme...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 11216x
Priemerná čítanosť článkov: 2804x

Autor blogu

Odkazy